Innobox zabojček

“Otrokom želim dati možnost, da odkrijejo svoje talente in jih negujejo.

Le tako bodo odkrili, kaj vse lahko dosežejo samostojno, ob tem pa pridobijo sposobnost kritičnega razmišljanja in samozavest.”

~ Teja Bajt, mag. mol. in cel. biologije, ustanoviteljica

Ekipa

Naša zgodba

Našo zgodbo je pričela Teja, ustanoviteljica Innoboxa – znanstvenega zabojčka poskusov. Teja je molekularna in celična biologinja po izobrazbi in srcu. Njeno največje veselje je prenašati strast do naravoslovja in znanosti na otroke.

Ideja o ustanovitvi podjetja se je Teji porodila med magistrskim študijem v Veliki Britaniji. Kasneje, po nekaj letih dela na raziskovalnih inštitutih pri raziskavah raka v Sloveniji, Italiji in Veliki Britaniji, je želja po prenašanju te strasti do naravoslovja in znanosti na otroke samo še rasla.

Tako je nastal Innobox in ekipa se je širila, ko so se Teji pridružili še Luka, Urška, Monika …

Inno20
Slika32 1

Zakaj Innobox?

Otroke želimo preko poskusov in projektov v Innobox zabojčku naučiti, da se izzivov ne ustrašijo, ampak se z njimi soočijo in jih rešijo. Tako spodbujamo, da vsak otrok začne kritično razmišljati in si vedno ustvari svoje lastno mnenje glede na dane informacije, kar otrokom še kako prav pride v nadaljnjem življenju.

Vsak otrok lahko zasije na svojem področju in si dokaže, da tudi stvari, ki so na prvi pogled morda težke, lahko reši sam, ob minimalni pomoči. Tako otroci pridobijo izkušnje, ki pozitivno vplivajo na njihovo samopodobo in samozavest.

3
2

Innobox poskusi in projekti

Pri zasnovi poskusov in inženirskih projektov posnemamo delo pravih znanstvenih laboratorijev. Otroci uporabljajo pripomočke in materiale kot pravi raziskovalci.

Poskuse izvajajo preko natančnih, a preprostih video navodil, ki pa jih še dodatno popestrijo zanimive znanstvene razlage sveta okoli nas.

Dva glavna stebra pri pripravi Innoboxa sta izkustveno učenje in igrifikacija. Tako se otroci ne samo zabavajo, ampak se ob poskusih tudi učijo.

Kako je nastal Innobox

Najprej krožek

V letu 2016 smo ustvarili znanstveno-naravoslovni krožek Mali radovednež, ki ga je v 4 letih obiskovalo preko 400 otrok. Izvajali smo ga na več kot 25 lokacijah v zahodni in osrednji Sloveniji. Pri krožku so otroci postali aktivni znanstveniki in znanstvenice, raziskovalci in raziskovalke, inženirji in inženirke.

Posnemal je delo in metodologije pravih znanstvenih laboratorijev, a je bil seveda prilagojen starosti otroka. Tedenska srečanja so trajala eno šolsko uro in so bila zasnovana tako, da so otroci poučne, a zabavne poskuse izvajali samostojno ob ustrezni podpori mentorjev učiteljev. Ure smo dodatno popestrili še z zanimivimi znanstvenimi razlagami sveta okoli nas.

Nato Innobox

Nato je prišla pandemija koronavirusa in čez noč smo morali prenehati izvajati krožek. Ker smo pogrešali delo z otroki in njihove iskrice v očeh, smo zasnovali Innobox, da smo vseeno bili skupaj z otroki, čeprav na daljavo.

Vse znanje preteklih 4 let smo vložili v zasnovo Innoboxa, ki je ugledal luč sveta v letu 2020.

Vas zanima več?

Za kakršnakoli vprašanja smo vam vedno na voljo na e-naslovu na info@innobox.si.

mgrt logo1
logo
Logo sklad za razvoj

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Innobox je prejel EU sofinanciranje

Republika Slovenija in Evropska unija prek Podjetniškega sklada Slovenije sofinacirata projekt Innobox škatle s potrebščinami in video navodili za poskuse, ki jih otroci izvajajo doma skupaj s starši s ciljem naložbe za rast in delovna mesta.

Več informacij na www.eu-skladi.si.

© InnoBox 2020

Kontakt

Pišite nam sporočilo. Odgovorili vam bomo v 24 urah.

    Log in with your credentials

    Forgot your details?